Prăjitură marmorată cu mascarpone

Prăjitură marmorată cu mascarpone jpeg

Ai poftă de ceva dulce, dar nu de un desert de zi cu zi, un desert special. Şi nu-ţi trece prin cap ce ai putea prepara, dar ştii clar că ţi-ai dori ca acesta să fie uşor, cremos şi delicios. Tocmai ai descris perfect o prăjitură marmorată cu mascarpone. Iată care sunt ingredientele necesare pentru acest desert şi care sunt paşii de preparare:

Ingrediente pentru prăjitură marmorată cu mascarpone

Pentru blat:

- 100 grame de unt, - 200 grame de zahăr, - 200 de mililitri de smântână pentru gătit, - 2 ouă, - 200 mililitri de lapte, - 280 grame de făină, - o linguriţă de praf de copt, - 3 linguri de cacao.

Pentru cremă:

- 450 grame de brânză mascarpone,

- 150 grame de zahăr alb,

- 2 ouă,

- o lingură de amidon,

- puţină esenţă de vanilie.

Prăjitură marmorată cu mascarpone – metoda de preparare:

Se bat ouăle împreună cu zahărul, apoi se adaugă cacaua în ploaie şi se mixează  timp de cinci minute. Separat, într-un alt vas, se amestecă făina cu praful de copt. Ne întoarcem la compoziţia făcută din ouă, zahăr şi cacauă. Aici se pune untul, laptele, smântâna şi făina (în care aţi pus praful de copt) şi se amestecă până când compoziţia devine un aluat de o consistenţă groasă .

Se alege o tavă pentru copt, se spală bine şi se usucă. Se tapetează cu hârtie de copt şi se toarnă compoziţia. Acum, se începe prepararea cremei de brânză.

Într-un bol se pune brânza mascarpone şi esenţa de vanilie, se adaugă zahărul şi se amestecă bine. Ouăle se adaugă unul câte unul, iar la final se adaugă lingura de amidon. Se obţine un amestec foarte cremos şi fin.

Cu o linguriţă, se aşează părţi din crema de brână în blatul de cacao (blat ce se află deja în tavă). Apoi, cu o scobitoare vă jucaţi puţin, marmoraţi prăjitura. Prăjitura marmorată cu mascarpone se dă la cuptor (însă înainte de acesta etapă, cuptorul trebuie încins la 180 de grade C), timp de 20-25 de minute sau până când trece testul scobitorii.

Prăjitura marmorată cu mascarpone se taie bucăţi şi se serveşte alături de un vin roşu sau de o limonadă cu mentă şi lămâie. La fel de bine merge cu ceai de fructe de pădure.

Poftă bună!