Prăjitura Petre Roman cu nucă

prajitura petre roman cu nuca jpeg

Prăjitura Petre Roman era una dintre cele mai căutate şi delicioase prăjituri pe vremea când politicianul era în mare vogă. Femeile se îndrăgosteau imediat de el şi se pare că o cofetăreasă a vrut să îi dedice o reţetă de prăjitură foarte gustoasă. Aşa a apărut această prăjitură foarte simplu de făcut în casă. Iată reţeta pentru prăjitura Petre Roman cu nucă.

Ingrediente Prăjitura Petre Roman cu nucă:

Pentru o foaie (aveţi nevoie de 3 foi, deci cantităţile se vor tripla):

  • 3 ouă potrivite
  • 3 linguri de apă rece
  • 6 linguri de zahăr
  • 5 linguri de făină
  • 3 linguri de nucă măcinată
  • 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu
  • Un strop de oţet sau zeamă de lămâie

Pentru cremă:

  • 300 ml de lapte
  • 3 linguri de făină
  • 200 de grame de zahăr
  • 3 gălbenuşuri
  • 250 de grame de margarină

Pentru spumă şi caramel:

  • 3 albuşuri
  • 150 de grame de zahăr
  • Ciocolată
  • 500 de grame de zahăr pentru caramel

Mod de preparare Prăjitura Petre Roman cu nucă:

Pentru foi se separă albuşurile şi se bat cu zahărul, treptat se adaugă apa rece şi se bate în continuare. Separat, se amestecă gălbenuşurile cu bicarbonatul de sodiu stins în puţin oţet sau zeamă de lămâie. Se adaugă nuca măcinată şi făina şi se amestecă bine de tot.

Se pune foarte încet peste compoziţia de mai sus albuşurile frecate. Tava se tapetează cu hârtie de copt, se toarnă compoziţia pentru foi şi se bagă la cuptorul preîncălzit la 160 de grade, iar în 15-20 de minute este gata. De preferat ca foile să se facă pe rând.

Pentru cremă se fierbe la foc mic laptele, împreună cu făina, apoi se adaugă gălbenuşurile. Se lasă la fiert până se îngroaşă şi dă în clocot. Se lasă apoi la răcit. Margarina se freacă separat cu zahărul şi apoi se amestecă cu crema rece, obţinându-se o compoziţie foarte fină.

Caramelul se pune în două foi, aşadar zahărul se topeşte în două tranşe de 250 de grame. Se lasă la răcit.

Pentru spumă, se bat albuşurile pe baie de aburi cu zahărul. Ciocolata se rade şi se lasă pentru a se orna prăjitura la final.

Asamblarea se face turnând prima jumătate de caramel peste prima foaie, apoi se adaugă şi jumătate din cremă. Urmează a doua foaie, care se unge cu caramel şi cealaltă jumătate de cremă. Peste cea de-a treia foaie se toarnă albuşurile şi se presară cu ciocolată rasă. Este fină, delicioasă şi toată lumea o să o adore. Poftă bună!