Prăjitură pufoasă cu prune FOTO

prajitura pufoasa cu prune jpeg

Dacă te topeşti de dragul prunelor, aceste fructe delicioase de sezon, atunci trebuie să încerci reţeta pe care ţi-o recomandăm! Este un preparat simplu, care se pregăteşte în 60 de minute, aşa că nu mai sta pe gânduri, mergi la piaţă, cumpără fructe din belşug şi răsfaţă-te cu această prăjitură pufoasă cu prune.

Prăjitură pufoasă cu prune – Ingrediente (12 porţii)

1,5 kg prune 475 g unt 600 g zahăr 850 g făină 5 ouă 8 g praf de copt zahăr vanilat, după gust zahăr pudră, pentru servire

Prăjitură pufoasă cu prune – Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 180 de grade Celsius. Tai prunele în jumătăţi şi le scoţi sâmburii.

image

Într-un vas mare (pentru mixerul vertical sau manual), pui 225 grame de unt, şi 350 g de zahăr. Mixezi până obţii o compoziţie uşoară şi pufoasă. Adaugi ouăle şi baţi până la omogenizare. Adaugi 350 g de făină şi praful de copt şi omogenizezi până se formează un aluat moale.

image

Muţi aluatul într-o tavă cu hârtie de copt, îl întinzi în mod egal cu o spatulă pentru a crea o suprafaţă plată.

image

Separat, într-un bol mare, amesteci cu degetele restul de unt (250 g), zahărul (250 g), zahărul vanilat şi 500 g de făină până obţii un amestec sfărâmicios, ca nişte firimituri.

image

Aranjezi jumătăţile de prune peste aluatul din tavă, cu coaja în jos. Presari aluatul de sfărâmicios în toată tava şi îl dai la cuptorul incins, în prealabil, aproximativ 1 oră.

image

Înainte de servire, pudrezi prăjitura cu zahăr şi, dacă vrei, o mănânci în combinaşie cu frişcă sau îngheţată de vanilie.

Sursa + foto: kitchenstories.io

Ruladă cu prune şi mac

Ruladă cu prune şi mac

Gomboţi cu prune

Gomboţi cu prune

Magiun de prune. Reţeta simplă a Marthei Stewart

Magiun de prune. Reţeta simplă a Marthei Stewart