Prăjiturele de turtă dulce cu dovleac

IMG 9551 jpeg

O reţetă savuroasă din care garantăm că nu va mai rămâne nimic. Ceva dulce pe placul tuturor, chiar şi al celor cărora nu le place dovleacul.

Ingrediente(pentru 24 de prăjituri):

2 căni de făină 1 pachet de praf de copt 2 linguriţe de bicarbonat de sodiu 1 lingură de scorţişoară pisată o jumătate de linguriţă de turtă dulce pisată o jumătate de linguriţă de ienibahar o jumătate de linguriţă de cuişoare pisate un sfert de cană de zahăr pisat 1 bucată de unt(păstrat la temperatura camerei) 1 cană de zahăr 1 cană de zahăr brun 4 ouă 1 linguriţă de esenţă de vanilie 1 cană de piure de dovleac

Mod de preparare:

Încălziţi cuptorul la 175 de grade Celsius. Pregătiţi 24 de forme de  brioşe. Amestecaţi într-un bol făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea, scorţişoara, turta dulce pisată , ienibaharul, cuişoarele şi zahărul.

Se bate untul , zahărul alb şi brun, până ce amestecul devine pufos şi capătă o culoare deschisă. Se adaugă pe rând ouăle. Separat, amestecaţi esenţa de vanilie şi piureul de dovleac cu ultimul ou rămas.  Turnaţi totul peste amestecul de făină şi umpleţi cu această compoziţie formele de brioşe.

Se pun la cuptor timp de 20 de minute, până  ce capătă o culoare aurie. Se lasă la răcit.