Pui cu biscuiţi şi legume la cuptor FOTO

Deşi poate ţi se pare greu de crezut că există o astfel de combinaţie, ei bine, prepararea biscuiţilor este mai uşoară decât te-ai fi aşteptat. Încearcă şi tu această reţetă de pui cu biscuiţi la cuptor şi răsfaţă-i pe cei dragi la ocaziile speciale din viaţa voastră.
Pui cu biscuiţi la cuptor – Ingrediente
Pentru aluatul de biscuiţi:
250 g făină 1 lingură zahăr 3 linguriţe praf de copt 1 linguriţă sare 120 g unt, tăiat în bucăţi 180 ml lapte bătut
Pentru amestecul cremos de pui:
6 linguri unt
2 căţei de usturoi, tocaţi
1/2 ceapă
25 g morcovi, tocaţi
4 linguri făină
600 ml supă concentrată de pui (cubuleţe din comerţ)
600 ml lapte
375 g carne fiartă de pui, tăiată bucăţi mici
120 g mazăre congelată
120 g porumb congelat
sare, după gust
piper, după gust
Pui cu biscuiţi la cuptor – Mod de preparare
Pentru biscuiţi, amesteci într-un bol făina, zahărul, praful de copt şi sarea. Tai untul folosind un blender, până se fărâmiţează şi are aspectul unor boabe mici de mazăre. Faci o adâncitură în centrul aluatului şi încorporezi laptele bătut.
Dacă este prea uscat şi nu se leagă, adaugi laptele – pe rând, câte o lingură – până se încheagă şi se leagă bine coca. Frămânţi aluatul de 5 ori, îl aşezi pe o suprafaţă pudrată cu făină şi îl presezi până îi dai o formă rotundă, groasă de 1,5 cm.
Îl tai în 9 sau 12 rotunduri cu o formă de biscuiţi sau o ceaşcă mai mare. Acoperi aluatul cu folie de plastic până prepari sosul.

Între timp,
, pui untul într-o oală mai mare şi îl încingi la foc mediu, până se topeşte. Adaugi ceapa şi morcovii şi amesteci 3-5 minute, până se căleşte ceapa.
Adaugi usturoiul şi amesteci până devine aromat, aproximativ 30 de secunde. Adaugi făina şi amesteci până începe să capete o culoare maronie, aproape 2 minute.
În timp ce amesteci, adaugi carnea supa concentrată de pui (foloseşti, după preferinţe, cuburi de supă concentrată din comerţ) şi laptele. Amesteci în continuare până se îngroaşă sosul.
Adaugi bucăţile de pui, mazărea şi porumbul. Când compoziţia s-a încălzit, iei oala de pe foc şi condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Torni sosul într-o cratiţă mare, aşezi biscuiţii uniform în acest vas. Fierbi aproape 30 sau 40 de minute sau până când biscuiţii sunt pătrunşi şi sunt uşor rumeniţi pe deasupra.
Dacă vrei să prepari porţiile individuale în
, pui o cantitate suficientă din amestecul de carne de pui şi legume până când vasul de ceramică este aproape pe jumătate plin. Aşezi biscuiţii peste şi dai la cuptor aproape 20 de minute, până se rumenesc şi se coc suficient.
