Pui cu chilli şi usturoi

friptura pui rosii jpeg

Simplu şi iute. Nu-i aşa că deja eşti curioasă? Îţi mai dăm câteva indicii: ardei chilli (sau dacă ţi se pare prea iute o combinaţie de ardei chilli cu ardei graşi roşii). Usturoi. Mult usturoi. Oricum este o mâncare plină de savoare pe care ţi-o propunem pentru meniu.

Ingrediente

câteva bucăţi de pui (piepţi şi pulpe) dezosate şi fără pieliţe 6-8 ardei chilli (sau în amestec cu ardei graşi roşii) 1 căpăţână usturoi 3 linguri bulion 1 lingură ulei măsline 1 linguriţă cummin sare 1 litru de supă de pui un sfert de cană de oţet balsamic alb 3 sferturi de cană smântână

Mod de preparare

Mixezi ardeii spălaţi şi curăţaţi de cotor şi seminţe, tăiaţi bucăţi, cu căţeii de usturoi şi cu bulionul. Vei obţine o compoziţie de consistenţa unui piure. Încălzeşti uleiul într-o tigaie încinsă şi adaugi bucăţile de pui. Asezonezi cu cummin şi sare. Când se rumenesc, le întorci pe partea cealalată. Adaugi piureul de ardei, supa de pui şi oţetul. laşi la foc mic. Când puiul e aproape gata, adaugi smântâna. Scoţi bucăţile de carne din tigaie şi le aşezi pe farfurii. Mai laşi sosul pe foc câteva minute: Amesteci până când se mai îngroaşă puţin. Îl torni peste pui în farfurii şi serveşti calde.

sursa: www.ourlifeinthekitchen.com