Pui la cuptor, copt în lapte

1 shutterstock 1716273403 1 jpg jpeg

Preparatele pentru întreaga familie, gătite lent, la cuptor au două avantaje: sunt foarte gustoase, dar îţi salvează şi timp. Nu trebuie decât să pui totul într-un vas, apoi "uiţi" de mâncare câteva ore. Acest pui copt în lapte, condimentat şi fraged, e un deliciu de weekend.

Ingrediente

1 pui întreg (1,2 - 1,5 kg)

500 g cartofi

700 ml lapte de vacă

8 căţei de usturoi 

½ legătură pătrunjel

zeama de la 1 lime

1 linguriţă cimbru uscat

1 linguriţă salvie uscată

1 ardei iute, opţional

sare

piper 

Asezonezi puiul cu sare, piper, cimbru şi salvie, la interior şi exterior, legi pulpele cu o sfoară şi îl aşezi cu pieptul în sus într-o cratiţă adâncă, de preferat de fontă. Aranjezi în jurul lui cartofii curăţaţi, jumătăţi sau sferturi, usturoiul curăţat (dar lăsat întreg), torni laptele, zeama de lime, ardeiul iute tăiat în jumătate, presari pătrunjelul tocat şi sare şi piper dacă este nevoie.

Acoperi cu un capac sau cu folie de aluminiu şai cratiţa la cuptorul preîncălzit la 170 °C, o oră şi 30 de minute. Iei capacul şi mai ţii 20-25 de  minute, până ce puiul s-a rumenit puiul şi este bine pătruns. Decorezi cu verdeaţa preferată.

FOTO Shutterstock



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg