Pui la cuptor cu legume marinate FOTO

pui la cuptor cu legume jpeg

Încearcă şi tu o reţetă simplă şi vei vedea că pieliţa crocantă şi carnea moale vor face din acest pui la cuptor cu legume marinate preparatul perfect pentru o masă în familie, dar şi pentru ocaziile speciale.

Pui la cuptor cu legume marinate- Ingrediente (4 porţii)

1 pui 400 g cartofi 400 g morcovi 2 cepe 1 căţel de usturoi 1 măr 2 crenguţe rozmarin 2 crenguţe cimbru 1 linguriţă boia 30 ml ulei de măsline sare, după gust piper, după gust ulei de măsline pentru a marina carnea

Pui la cuptor cu legume marinate - Mod de preparare

Încingi cuptorul la 200 de grade Celsius. Tai cartofii, morcovii, ceapa şi mărul în cubuleţe de aproximativ 1 cm.

image

Apoi marinezi cartofii, morcovii, ceapa şi mărul cu ulei de măsline, sare şi piper, într-un castron mare.

image

Toci fin usturoiul, rozmarinul şi cimbrul.

image

Combini ierburile tocate, boiaua dulce, uleiul de măsline, sarea şi piperul într-un bol mic, pentru a obţine un sos ideal în care marinezi carnea de pui.

image

Ungi puiul cu sosul de marinat, atât la interior, cât şi la exterior. Umpli puiul cu legumele marinate anterior.

image

Aşezi puiul într-o tavă înaltă şi aranjezi restul de legume lângă el. Acoperi tava cu folie de aluminiu şi o dai la cuptorul încins, în prealabil, aproximativ 40-50 de minute. Apoi dai folia jos şi mai dai puiul la cuptor, la o temperatură mai scăzută, aproximativ 30 de minute.

image

Serveşti acest pui la cuptor cu legume marinate fie pe un platou, fie îl tai în porţii mai mici pentru invitaţii tăi.

Sursa: kitchenstories.io.