Pui la grătar cu citrice

grilled citrus chicken 08 24 14 1 ca jpeg

Îţi place puiul, dar ai vrea să încerci ceva mai diferit? Dacă da, acesta este reţeta perfectă. Uite cât de bun este puiul în combinaţie cu amestec de mango şi ananas.

Ingrediente

4 bucăţi de piept de pui ulei de măsline 3 căţei de usturoi, mărunţit coaja de la o lămâie coaja de la 1 portocală sucul de la 1 lămâie sucul de la ½ portocală ½ linguriţă sare ¼ linguriţă piper negru un vârf de cuţit de nucşoară un vârf de cuţit de ghimbir un vârf de cuţit de cuişoare coriandru amestec de mango şi ananas Pentru garnitură felii de lămâie şi portocală

Mod de preparare

Pune bucăţile de pui într-un bol mare şi stropeşte-le cu 1-2 linguri de ulei. Pune restul ingredientelor, inclusiv cuişoarele şi amestecă-le. Lasă puiul la marinat pentru 30 de minute sau peste noapte.

Pregăteşte un grătar la foc mediu. Stropeşte-l cu ulei şi pune bucăţile de pui. găteşte-le câte 4-6 minute pe fiecare parte şi lasa-le deoparte.

Pentru servire, acoperă bucăţile de pui cu amestec de mango şi ananas, coriandru şi felii de citrice.

Amestec de mango şi ananas

1 mango, tăiat cubuleţe mici

½ ananas mic, tăiat cubuleţe mici

1 ardei iute, tocat mărunt

1 linguriţă coajă de portocală

Pune toate ingredientele într-un bol şi amestecăle bine pentru ca aromele să se încorporeze. Lasă compoziţia acoperită la frigider.

Sursa: the cozy apron