Pui souvlaki

pui souvlaki jpeg

Este poate cel mai simplu mod de a prepara această mâncare tradiţională grecească, pui souvlaki.

De ce ai nevoie penmtru pui souvlaki

8 pulpe superioare de pui

1lingură ulei de măsline

2 linguri suc de lămâie

50 ml vin alb

1/2 ceapă

2-3 căţei de suturoi

½ lingură busuioc uscat

1 lingură oregano

sare

piper

2 linguri ulei de floarea soarelui

Cum se prepară pui souvlaki

Combini uleiul de măsline, sucul de lămâie şi vinul. Adaugi usturoiul pisat, ceapa dată prin răzătoarea mică, busuioc, oregano şi sare şi piper după gust.

Torni marinada peste pulpe şi amesteci să fie bine unse. Acoperi vasul cu o folie şi-l dai la rece pentru cel puţin o oră. Încingi uleiul în tigaie sau poţi prepara carnea şi pe grătar. Pune puiul în tiagie şi lasă-l pe fiecare parte 8-10 minute, până ce devine uşor maroniu. Întoarce puiul şi prepară-l şi pe cealaltă parte. Serveşti puiul souvlaki cu salată grecească şi sos tzatziki.

Sursa foto http://www.thebusybaker.ca

http://www.thebusybaker.ca