Pulpă de porc cu fasole

pulpa de porc cu fasole jpeg

Ne-am propus să vă cucerim încă o dată cu această reţetă de pulpă de porc cu fasole. Cumpără cele mai bune ingrediente, urmează paşii, pune o oală pe foc şi apucă-te de treabă. Rezultatul va fi de-a dreptul ademenitor.

Pulpă de porc cu fasole - Ingrediente

1 kg pulpă de porc 500 g fasole nouă 2 cepe 1 morcov 2 ardei graşi 3 linguri pastă de tomate 1 pahar vin alb 1/2 linguriţă cimbru uscat 1 legătură pătrunjel verde ulei sare piper

Pulpă de porc cu fasole - Cum se prepară

Pulpa de porc se spală şi se bate cu ciocanul de şniţele. Se dă cu sare şi piper, se rulează, se prinde cu scobitori ca să nu se desfacă (sau se leagă cu sfoară), se pune într-o tavă unsă cu ulei, se adaugă vinul şi un pahar cu apă. Se lasă la cuptor 40 de minute, stropind din când în când cu amestecul din tavă. Fasolea se spală şi se pune la înmuiat circa două ore (fiind nouă, va fierbe repede). Apoi, se pune la fiert şi după 15 minute se schimbă apa, aşa procedându-se de două ori. Ardeii, morcovul şi cepele se spală, se curăţă şi se toacă mărunt. Într-o cratiţă se încinge uleiul şi se călesc legumele, adăugând puţină apă. Când acestea s-au înmuiat, se adaugă pasta de tomate şi fasolea scursă de zeamă, se adaugă o cană de apă, sare, piper, cimbrul şi se dă în câteva clocote. Când pulpa este gata, se taie felii mai groase. Fasolea se aşază într-un vas, se pun feliile de pulpă peste fasole pe mijloc şi se dă la cuptor pentru 20 de minute. Pulpa de porc cu fasole se serveşte caldă, asezonată cu pătrunjel verde.