Quiche cu mozzarella şi somon

quiche cu mozzarella si somon jpeg

Pentru unii, peştele prăjit, copt sau fiert poate fi total neatractiv într-o farfurie. Dar, gândiţi-vă: salate, paste, la tigaie cu diverse condimente sau de ce nu, pane. Reţeta pe care ţi-o propunem este o adaptare după Quiche cu mozzarella (Caprese Quiche), dar cu mai multă savoare. Nu numai datorită somonului, dar şi a usturoiului, nucşoarei sau busuiocului.

Ingrediente

7 ouă o treime de cană lapte, nu prea gras o pişcătură de nucşoară jumătate de linguriţă de condimente italiene un sfert de linguriţă praf de usturoi o pişcătură de piper un vârf de cuţit de sare 3 roşii, tăiate felii 120 g mozzarella 10 frunze busuioc, tocate 200 g somon (afumat sau lăsat câteva minute pe grătar)

Mod de preparare

Ia să vezi acum cât este de simplu: încinge cuptorul. Unge o tavă de plăcintă cu ulei sau unt şi dă deoparte. Mixează ouăle într-un bol. Adaugă laptele, nucşoara, condimentele italiene, pudra de usturoi, sarea şi piperul. Bate bine de tot şi dă deoparte.

Aşază feliile de roşii pe fundul tăvii, peste care pui felii de mozzarella pe care le vei acoperi cu frunzele de busuioc.

Următorul strat este cel de somon, pe care l-ai putea presăra în fâşii sau bucăţi mai subţiri pe întreaga suprafaţă a tăvii. Toarnă cu blândeţe mixtura de ou peste somon. Dacă e necesar, presează uşor cu o spatulă. Lasă la copt pentru 35-40 de minute.

Permite-i să se răcească aproximativ cinci minute înainte să feliezi şi să serveşti. Oricum, însă, reţine: trebuie mâncată caldă.

Sursa: preventionrd.com