Reţeta zilei de marţi. Ciorbă de fasole în coajă de pâine (reţete româneşti pe gustul tău)

Să trecem iarăşi munţii, în Ardeal, în căutare de retete romanesti. Pe gustul vostru, al tuturor! Vă promit azi o reţetă lesne de făcut şi de post, şi de dulce, după cum e ziua din calendar şi vrerea voastră de a ţine sărbătorile şi restricţiile lui.
Strămoşii, oameni cu credinţă şi cu respect pentru pâine, nu ar fi risipit niciodată „trupul Domnului” pentru a confecţiona inedita veselă ce e atât de mult pe placul turiştilor de acum. Intrarea pâinii năltuţe şi cu coajă groasă în reţetarul pensiunilor şi al restaurantelor cu bucătărie tradiţională are cel puţin o coadă de influenţă franţuzească - după unii, austriacă - după alţii.
Dar, de unde ar fi, câtă vreme ciorba e neaoşă, pâine - la fel, asocierea dintre ele ne convine. De aceea, fără alte farafastâcuri, eu zic să trecem la reţetă!
Ai trebuinţă, deci, de: fasole boabe, costiţă afumată (dacă nu-i zi de post, că dacă e şi vrei să-l ţii va trebui să treci iute peste acest ingredient), ceapă, ardei, ţelină, păstârnac, roşii proaspete, bulion, sare, mărar, tarhon, o pâine rotundă, coaptă în casă (cu coajă groasă).
Cum se procedează: ........... Află pe Antena Satelor detaliile acestei retete romanesti.