Reţeta zilei de marţi. Minitarte cu cremă de nuci, ca la Videle (reţete româneşti pe gustul tău)

minitarte cu crema de nuci jpeg

Retete romanesti... dulci-dulci, ca aşteptarea zilelor de Crăciun. Iar eu azi vă propun pe cea mai savuroasă dintre toate aceste retete romanesti la care râvniţi! Cărui copil nu-i plac dulciurile!? Şi cine poate alunga copilul din fiecare dintre noi, atunci când pe dinainte îţi trec minunile dulci ale Mioarei Stochiţă? De la ea am învăţat cum se pregătesc prăjiturile, plăcintele şi celelalte copturi "ca la Videle"...

Adică, da, ca acasă la doamna Mioara, maestra dulciurilor noastre de fiecare weekend.Ne-am obişnuit să o întâlnim prin mai toate târgurile de produse tradiţionale din Bucureşti şi pe la toate evenimentele organizate de Muzeul Satului sau de Muzeul Ţăranului Român. Şi de fiecare dată ne îmbie cu bucatele ei minunate, provocându-ne cu un nou produs culinar. Vedeta zilei este minitarta cu cremă de nuci.

Pentru tarte, aluatul cel nisipos se pregăteşte din 500 g făină, 200 g unt, 200 g zahăr farin, 3 ouă, răzătura de la o lămâie, sare, o linguriţă de bicarbonat, stins cu zeamă de lămâie.

................

Află pe ANTENA SAATELOR detaliile acestei delicioase retete romanesti