Rizoto de primăvară
Rizoto cu sparanghel şi mazăre este o reţetă de post, potrivită în această perioadă. Primăvara este în toi, iar legumele de sezon nu trebuie să lipsească de pe masa ta!
Ingrediente
- 250 g orez
- 700 ml supă de legume
- 1 ceapă
- 2 căţei usturoi
- ½ legătură pătrunjel
- ½ legătură sparanghel
- 150 g mazăre din conservă
- 50 ml ulei de măsline
- sare şi piper, după gust
Mod de preparare
Încingi o lingură cu ulei într-o tigaie şi căleşti ceapa şi usturoiul tocate mărunt, timp de câteva minute. Adaugi orezul spălat în câteva ape, amesteci şi îl mai laşi pe foc 2-3 minute.
Presari pătrunjelul proaspăt tocat, torni supa de legume, amestecând continuu, şi găteşti orezul la foc mic, timp de 12-15 minute. Asezonezi cu sare şi piper după gust.
Între timp, cureţi legătura de sparanghel de partea rădăcinoasă, o speli foarte bine şi o tai bucăţi. O sotezi câteva minute în ulei de măsline, cu un praf de sare.
La sfârşit, amesteci mazărea şi bucăţile de sparanghel cu orezul gătit. Serveşti preparatul cald şi îl decorezi cu verdeaţa preferată.
Poftă bună!
Foto: Shutterstock.com
Încearcă şi reţeta de Rizoto cu ciuperci şi broccoli.
Rizoto cu ciuperci şi broccoli