Rizoto cu ciuperci şi broccoli: reţetă în paşi
O mâncare savuroasă, gustoasă şi săţioasă! Despre rizoto se crede că este o reţetă complicată, dar nu este aşa. Trebuie să ai la îndemână toate ingredientele, să fie de calitate şi, în cel mai scurt timp, preparatul este gata. Îl încerci ca să te convingi?
- 240 g orez cu bob mare
- 300 g ciuperci
- 200 g broccoli
- 60 g unt
- 1 ceapă
- 1 căţel usturoi
- 2 linguri ulei
- 50 ml vin alb
- 800 ml supă de pui clară
- 60 g parmezan răzuit
- salvie, rozmarin proaspăt
- sare, piper
- 50 g parmezan fâşii
PASUL 1
Toci ceapa şi usturoiul şi le pui la călit în ulei încins. Adaugi ciupercile spălate şi tăiate. Pui câteva fire de rozmarin, 1-2 frunze de salvie tocate, sare şi piper, după gust. Le laşi pe foc până se evaporă toată zeama.
Speli orezul şi-l pui la călit în 30 g de unt. Adaugi vinul alb, iar după ce s-a evaporat alcoolul, torni supa clară de pui, câte puţin, amestecând continuu. Orezul se găteşte la foc mic, 12-15 minute. După aceea, adaugi restul de unt rece şi parmezanul răzuit. Amesteci bine şi adaugi ciupercile călite.
Pui pe foc o cratiţă cu apă şi sare. Când apa începe să fiarbă, adaugi broccoli. Îl opăreşti 3 minute, apoi îl treci prin apă rece.
Broccoli opărit ]l pui peste rizoto. Serveşti mâncarea cu parmezan fâşii.
FOTO: Profimedia/Shutterstock