Ruladă cu ciocolată şi cremă de vanilie

Pentru că niciodată nu ne putem da la o parte de la a găti cea mai bună ruladă de ciocolată şi cremă de vanilie, a venit momentul să vă propunem această reţetă chiar azi. Fără vreo ocazie desoebită, sau eveniment în familie, poate fi pur şi simplu chiar gustarea de la ora 17.
Ruladă cu ciocolată şi cremă de vanilie - Ingrediente
Pentru blat 150 g făină 5 ouă 100 g zahăr 175 g ciocolată neagră 2-3 linguri cafea tare 1 lingură coniac 1 linguriţă praf de copt
250 ml lapte
2 gălbenuşuri
100 g zahăr
100 g unt
1 păstaie vanilie
2 linguri coniac
20 g amidon de porumb
Ruladă cu ciocolată şi cremă de vanilie - Mod de preparare
Topeşti ciocolata pe baie de aburi. Separi ouăle, iar gălbenuşurile le baţi cu zahărul, apoi le amesteci cu cafeaua, coniacul şi ciocolata topită şi răcită. Combini ingredientele
uscate şi le pui în gălbenuşuri. Mixezi albuşurile până devin spumă şi le încorporezi şi pe ele, amestecând continuu. Torni aluatul obţinut într-o tavă tapetată cu hârtie de copt
şi-l dai la cuptorul preîncălzit 10-15 minute, până trece testul scobitorii.
Când este gata, răstorni blatul pe masă, acoperi cu hârtie de copt şi un prosop umed. Îl rulezi cu grijă, îl laşi înfăşurat 5 minute, după care îl întinzi din nou. Pentru cremă, pui laptele la fiert (laşi deoparte 2 linguri) împreună cu păstaia de vanilie. Baţi gălbenuşurile cu zahărul şi le amesteci cu amidonul dizolvat în cele 2 linguri de lapte. Torni această compoziţie în laptele fierbinte şi laşi la foc mic până se îngroaşă. Pui untul şi amesteci până se topeşte. La final adaugi coniacul. Crema răcorită o pui peste blat, rulezi cu
ajutorul prosopului şi dai rulada cu ciocolată şi cremă de vanilie la frigider 2 ore înainte să o serveşti.