Ruladă cu frişcă

1366902255 7143rulada 20cu 20frisca 202 jpeg

Îndulceşte-ţi weekendul cu un desert preparat în casă! Rulada de cacao cu frişcă iese foarte bună dacă respecţi reţeta aceasta. Nu e nevoie să fii expertă!

Ingrediente:

Pentru blat: 6 ouă, 6 linguri zahăr, 4 linguri făină, 2 linguri cacao

Pentru cremă: 2 linguriţe gelatină, 2 linguri apă rece, 1 lingură zahăr, coaja rasă de la o lămâie, zeama de la ½ lămâie, 500 ml frişcă lichidă, 100 g zahăr pudră

Pentru ornat: ½ ciocolată neagră

Timp de preparare: 40 min Dificultate: mică Mod de preparare:

Baţi albuşurile spumă, adaugi zahărul, apoi gălbenuşurile. Încorporezi făina, apoi pudra de cacao. Torni compoziţia în tava unsă şi tapetată şi coci în cup torul bine încins circa 20 de minute. Răstorni tava pe un şervet umezit şi stors bine şi rulezi imediat blatul cu tot cu şervet. Amesteci gelatina cu două linguri de apă şi laşi 10 minute.

Încălzeşti la foc mic o lingură de zahăr cu coaja de lămâie, până se topeşte zahărul. Iei vasul de pe foc, îl laşi puţin la răcit, adaugi zeama de lămâie, frişca şi baţi spumă. Încorporezi gelatina şi zahărul pudră. Desfaci blatul, îl ungi cu cremă şi rulezi. Topeşti ciocolata şi faci forme pe o foaie de pergament. Decorezi rulada cu ele, după ce s-au răcit.