Ruladă de porc cu ciuperci şi caşcaval

Ruladă de porc cu ciuperci şi caşcaval jpeg

Se apropie cu paşi repezi sărbătorile de iarnă. Am împodobit bradul şi am ornat tematic locuinţa. Acum a venit vremea să mă gândesc la ce voi pune pe masă de Crăciun, dar şi de Anul Nou. M-am gândit la un aperitiv delicios, cu care nu am cum să dau greş în faţa invitaţilor: ruladă de porc cu ciuperci şi caşcaval. Dacă vrei să încerci şi tu acest aperitiv gustos şi consistent, iată de ce ingrediente ai nevoie, dar şi care sunt paşii de preparare pentru rulada de porc cu ciuperci şi caşcaval.

Ingrediente pentru ruladă de porc cu ciuperci şi caşcaval:

Pentru ruladă: -  2 kg de cotlet de porc, - 1 kilogram de ciuperci, - 2 ceape roşii, - 1 căpăţână de usturoi, - 400 de grame de caşcaval, - câteva linguri de bulion, - sare, - piper, - busuioc, - pătrunjel verde, - mărar, - ulei. Pentru sos: - 2 cepe, una roşie şi una albă. - 200 grame de ciuperci, - pătrunjel, - mărar, - ulei, - 2 - 3 morcovi.

Ruladă de porc cu ciuperci şi caşcaval – metoda de preparare

Spălăm carnea, o lăsăm puţin la scurt şi apoi o tăiem. După toate acestea, o rulăm. Curăţăm ceapa, o spălăm şi apoi o tocăm fin. Apoi, curăţăm şi usturoiul şi îl tăiem bucăţele mici. Punem ceapa şi usturoiul la călit în ulei.

Adăugăm ciupercile, tăiate cubuleţe mici. Zeama care se lasă de la ciuperci nu o aruncăm, o punem într-un vas. Apoi, mai lăsăm câteva minute la prăjit.

Această compoziţie se întinde peste carne. Deasupra punem felii de caşcaval şi pătrunjel tocat. Adăugăm sare şi piper, apoi rulăm.

Rulada se unge cu bulionul. Într-o tavă, punem puţin ulei, apoi aşezăm rulada. Tocăm morcovul, ceapa, usturoiul, mărarul, pătrunjelul şi busuiocul (adăugaţi acest condiment doar dacă ştiţi că vă place savoarea pe care o dă mâncării) şi câteva ciuperci.

Peste toate acestea, adăugaţi 250 de ml de apă, apoi acoperiţi tava cu ceva şi băgaţi la cuptor pentru o oră. După vreo 45 de minute se adaugă zeama de ciuperci pe care am pus-o mai devreme într-un vas. Se mai lasă la cuptor încă 20 de minute.

Rulada de porc cu ciuperci şi caşcaval se poate servi cu numeroase garnituri, dar cel mai bine merge cu spanac ori cu orez sălbatic sau cu cartofi cu rozmarin. La toate acestea, se adaugă şi sosul.

Poftă bună!