Ruladă de porc cu mazăre FOTO

rulada de porc cu mazare jpeg

Muştarul este un ingredient esenţial pentru prepararea ruladei de porc cu mazăre. Cu toate că nici nu ne putem închipui că ar fi posibil să lipsească din bucătăria noastră este bine de ştiut că, din cele mai vechi timpuri, bobiţele de muştar au fost folosite nu numai ca aliment, ci şi ca medicament. De la răceală, dureri de spate şi tuse până la constipaţie, muştarul poate fi un remediu numai bun de folosit în multe afecţiuni.

Ruladă de porc cu mazăre - Ingrediente (6 porţii)

1 kg pulpă de porc 6 felii pâine 2 ouă 2-3 linguri pesmet 1 praz mic 100 g mazăre 250 ml lapte 50 g făină 3 linguri muştar sare piper unt pentru uns tava 100 ml vin alb

Ruladă de porc cu mazăre - Mod de preparare

Într-un castron se bat ouăle foarte bine, se adaugă laptele, pesmetul şi se bate în continuare. Feliile de pâine se taie cubuleţe.

image

Peste ouăle bătute cu laptele şi pesmetul se pun cubuleţele de pâine, mazărea şi prazul tocat mărunt, se amestecă şi se lasă câteva minute, fără ca pâinea să se înmoaie prea tare.

image

Carnea se curăţă de grăsime, se întinde bine şi se bate cu ciocanul de şniţele. Se condimentează cu sare şi piper. Muştarul se amestecă foarte bine cu făina.

Se unge bucata de carne cu muştar, se stoarce uşor amestecul cu pâine şi se aşază pe carne. Se rulează strâns, se aşază într-o tavă unsă cu unt şi se toarnă vinul şi puţină apă. Se coace la foc mic circa 50 de minute, ungând din când în când cu sosul din tavă.

image

Se unge bucata de carne cu muştar, se stoarce uşor amestecul cu pâine şi se aşază pe carne. Se rulează strâns, se aşază într-o tavă unsă cu unt şi se toarnă vinul şi puţină apă. Se coace la foc mic circa 50 de minute, ungând din când în când cu sosul din tavă.

image