Rulouri de pui cu spanac şi mozzarella FOTO

Dacă vrei să încerci o reţetă incredibil de uşoară, sănătoasă şi uimitoare, trebuie să vezi cât de simplu poţi prepara aceste rulouri cu pui şi mozzarella, la cuptor.
Ingrediente (8 porţii)
900 g piept de pui fără os şi fără pieliţă (aproximativ 8 bucăţele) 90 g pesmet granulat, integral din grâu 6 linguri de parmezan ras 140 g baby spanac proaspăt 1 căţel de usturoi tocat şi ulei de măsline pentru a sota 50 g brânză ricotta cu conţinut scăzut de grăsimi 1/3 cană albuşuri de ou bătute 9 g brânză mozzarella, tăiată în felii subţiri 1 cană de sos marinara (n.r. – un sos tradiţional italian făcut din ulei de măsline, roşii coapte, usturoi şi ierburi aromate.) busuioc proaspăt pentru decorare
Mod de preparare
Pregăteşti puiul: tai pieptul în 8 bucăţi şi le baţi cu un ciocan de şniţele până când devin subţiri şi îşi măresc suprafaţa (ca să încapă mai multă umplutură). Pui pesmetul într-un bol cu 2 linguri de parmezan şi îl dai deoparte.
Între timp, pregăteşti umplutura: toci spanacul şi îl sotezi cu usturoi şi pui doar un strop de ulei de măsline, îl tragi în tigaie 2-3 minute sau până când se înmoaie puţin.

Combini spanacul sotat cu brânza ricotta, cu parmezanul şi 2-3 linguri din albuşurile de ou. Pui restul de albuşuri într-un bol separat, nu foarte adânc, şi le dai deoparte.
Apoi asamblezi rulourile de pui: ungi o tavă mare de copt şi încălzeşti cuptorul la 230 de grade Celsius. Pui o bucată subţire de piept pe o suprafaţă de lucru plată. Pui o lingură de umplutură din spanac şi ricotta, chiar în centrul cărnii şi rulezi pieptul de pui astfel încât marginile să se întâlnească şi să formeze o „cusătură“.

Dai tot ruloul de pui prin albuşurile de ou şi apoi îl dai prin pesmet. Pui rulourile într-o tavă de copt, cu îmbinarea sau „cusătura“ în jos. Dai la cuptor 25 de minute.
Ultimele pregătiri: După 25 de minute, puiul ar trebui să fie pătruns şi bine gătit (carnea să fie albă la interior) şi bine rumenit pe deasupra. Acoperi carnea de pui cu sosul de roşii marinara şi cu felii de brânză mozzarella proaspătă. Dai la cuptor din nou, 3-5 minute sau până când vezi că brânza se topeşte. Pe deasupra presari busuioc proaspăt.
