Rulouri de pui cu spanac şi mozzarella FOTO

rulouri de pui cu spanac si mozzarella jpeg

Dacă vrei să încerci o reţetă incredibil de uşoară, sănătoasă şi uimitoare, trebuie să vezi cât de simplu poţi prepara aceste rulouri cu pui şi mozzarella, la cuptor.

Ingrediente (8 porţii)

900 g piept de pui fără os şi fără pieliţă (aproximativ 8 bucăţele) 90 g pesmet granulat, integral din grâu 6 linguri de parmezan ras 140 g baby spanac proaspăt 1 căţel de usturoi tocat şi ulei de măsline pentru a sota 50 g brânză ricotta cu conţinut scăzut de grăsimi 1/3 cană albuşuri de ou bătute 9 g brânză mozzarella, tăiată în felii subţiri 1 cană de sos marinara (n.r. – un sos tradiţional italian făcut din ulei de măsline, roşii coapte, usturoi şi ierburi aromate.) busuioc proaspăt pentru decorare

Mod de preparare

Pregăteşti puiul: tai pieptul în 8 bucăţi şi le baţi cu un ciocan de şniţele până când devin subţiri şi îşi măresc suprafaţa (ca să încapă mai multă umplutură). Pui pesmetul într-un bol cu 2 linguri de parmezan şi îl dai deoparte.

Între timp, pregăteşti umplutura: toci spanacul şi îl sotezi cu usturoi şi pui doar un strop de ulei de măsline, îl tragi în tigaie 2-3 minute sau până când se înmoaie puţin.

image

Combini spanacul sotat cu brânza ricotta, cu parmezanul şi 2-3 linguri din albuşurile de ou. Pui restul de albuşuri într-un bol separat, nu foarte adânc, şi le dai deoparte.

Apoi asamblezi rulourile de pui: ungi o tavă mare de copt şi încălzeşti cuptorul la 230 de grade Celsius. Pui o bucată subţire de piept pe o suprafaţă de lucru plată. Pui o lingură de umplutură din spanac şi ricotta, chiar în centrul cărnii şi rulezi pieptul de pui astfel încât marginile să se întâlnească şi să formeze o „cusătură“.

image

Dai tot ruloul de pui prin albuşurile de ou şi apoi îl dai prin pesmet. Pui rulourile într-o tavă de copt, cu îmbinarea sau „cusătura“ în jos. Dai la cuptor 25 de minute.

Ultimele pregătiri: După 25 de minute, puiul ar trebui să fie pătruns şi bine gătit (carnea să fie albă la interior) şi bine rumenit pe deasupra. Acoperi carnea de pui cu sosul de roşii marinara şi cu felii de brânză mozzarella proaspătă. Dai la cuptor din nou, 3-5 minute sau până când vezi că brânza se topeşte. Pe deasupra presari busuioc proaspăt.

image


Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg