Salată cu nuci caramelizate

salata nuci caramelizate jpeg

Alege această salată pentru un gust delicios, potrivită zilelor de vară.

Ingrediente

4 căni bucheţele brocoli boabe de porumb de la 2 porumbi ulei de măsline extravirgin fulgi de ardei iute sare 1 caserolă roşii cherry, tăiate în 2 100 g brânză cheddar, tăiată cubuleţe 300 g verdeţuri

Pentru nuci caramelizate

1 lingură miere

½ lingură ulei extra virgin de măsline

½ linguriţă sare

½ linguriţă paprika

¾ cană nuci

Pentru dressing

½ cană busuioc proaspăt

3 linguri suc de lămâie proaspăt

1 lingură miere

sare şi piper

½ cană ulei de măsline extra virgin

Mod de preparare

Pentru nuci caramelizate: Preîncălzeşte cuptorul. Pune toate ingredientele într-un bol, cu excepţia nucilor şi amestecă. Adaugă nucile şi apoi amestecă-le.

image

Pune nucile într-o tavă acoperită cu folie de copt. Bagă-le la cuptor pentru 4-5 minute sau până capătă o culoare arămiu-aurie. Scoate-le de la cuptor şi lasă-le la răcit.

image

Încălzeşte cuptorul. Pune broccoli pe o tavă şi boabele de porumb pe altă tavă, ambele acoperite cu folii pentru copt. Stropeşte-le cu ulei de măsline, presoară fulgii de ardei iute şi sarea.

image

Bagă tăvile la cuptor pentru 10-12 minute sau până capătă o culoare arămie. Scoate tăvile şi lasă-le la răcit.

Pentru dressingul de busuioc: Într-un blender, pune toate ingredientele pentru dressing, cu excepţia uleiului de măsline. Amestecă până când busuiocul este tocat mărunt. Apoi, toarnă uşor uleiul de măsline.

image

Pune verdeaţa în bolurile pentru salată, apoi pune broccoli şi boabele de porumb, nucile caramelizate, brânza cheddar, roşiile şi dressingul de busuioc.

Sursa: http://iowagirleats.com