Salată de cartofi cu avocado

Ingrediente pentru salata orientală de post
1 kg de cartofi roşii pentru salată
1 avocado
3 linguri de ulei
100 g măsline
2 cepe roşii
1 ceapă verde
1 legătură pătrunjel
sare
piper
1 lingură oţet de mere
Mod de preparare salată orientală de post cu avocado
Fierbe cartofii în coajă în apă cu sare. Taie măslinele, ceapa verde, ceapa roşie, pătrunjelul şi lasă-le deoparte. Decojeşte cartofii şi taie-i cubuleţe. Pune-i într-un bol alături de ceapă, măsline şi pătrunjel. Condimentează cu sare şi piper şi adaugă uleiul şi oţetul.
Într-un alt bol, curăţă avocado şi pasazea-l bine. Condimentează-l cu sare, piper şi zeamă de lămâie şi adaugă-l peste cartofi. Amestecă până acoperi cartofii cu sosul de avocado şi serveşte.