Salată franţuzească de cartofi cu ouă

Salată franţuzească de cartofi cu ouă jpeg

Salatele sunt un aperitiv extrem de apreciat de către români, indiferent că vorbim de cea boeuf ori de cea orientală sau oricare alta. Aşa că, astăzi v-am pregătit o reţetă specială: salată franţuzească de cartofi cu ouă. Nu este un preparat care să pice greu la stomac, salata franţuzească de cartofi cu ouă nu conţine maioneză. În plus, nici nu trebuie să petreceţi foarte mult timp în bucătărie pentru pregătirea acestei reţete. Iată ce ingrediente aveţi nevoie pentru această reţetă, dar şi cum se prepară:

Ingrediente pentru salata franţuzească de cartofi cu ouă:

- 1kg şi 300 de grame de cartofi, - 10 linguri de ulei, - 1-2 linguri de oţet, - 3 cepe nu foarte mari, - 6 – 7 ouă, - 40 – 60 de grame de smântână, - verdeaţă (de preferat pătrunjel verde), - câteva măsline, - un castravete murat, - sare, - piper.

Salată franţuzească de cartofi cu ouă – metoda de preparare:

În primul rând, se pun cartofii la fiert (ideal cu tot cu coajă). Când sunt fierţi (dar aveţi grijă să nu fie foarte fierţi că se vor fărâma), se curăţă de coajă. Apoi, aceştia se taie rondele şi se stropesc cu ulei.

Se curăţă ceapa şi apoi se taie şi ea felii subţiri. Ouăle se fierb (să fie tari), se curăţă de coajă şi se taie rondele. Păstraţi un ou pentru ornat.

Ceapa se pune peste cartofi. Se scot gălbenuşurile din rondelele de ou, dar aveţi grijă ca albuşurile să nu se rupă. Se pune smântâna peste gălbenuşuri şi se amestecă bine cu compoziţia din vas (cea formată din cartofi şi ceapă).

Oul rămas întreg şi rondelele de albuş se folosesc acum. Rondelele se înşiră pe marginea vasului în care este pusă salata franţuzească de cartofi cu ouă, iar din cel întreg se face petalele pentru o floare, iar mijlocul acesteia îl puteţi face din măsline, iar coada şi frunzele din castravetele murat. Sau puteţi orna salata fix aşa cum vă doriţi.

La final, se presară deasupra pătrunjel proaspăt tocat.

Salata franţuzească de cartofi cu ouă este un aperitiv delicios.

Poftă bună!