Şalău cu tocană de legume

salau tocana legume jpeg

Azi ne răsfăţăm cu o porţie zdravănă de şalău cu tocană de legume, o mâncare foarte gustoasă şi săţioasă. E suficientă o porţie pentru prânz sau chiar cină ca să te simţi sătul până la următoarea masă.

Şalău cu tocană de legume - Ingrediente

800 g şalău 3 linguri ulei 1 vânătă 1 dovlecel 1 ardei gras 1 morcov ½ ţelină 1 ceapă 2 roşii 2 linguri pastă de roşii pătrunjel verde sare piper

Şalău cu tocană de legume - Cum se prepară

Se curăţă peştele, se decupează cu grijă fileurile, îndepărtând oasele, se condimentează cu sare, după gust, şi se lasă la rece 30 de minute. Între timp, se curăţă legumele, se spală, se taie cubuleţe sau rondele, după caz, şi se călesc cu uleiul bine încins, adăugând câte puţină apă până când se înmoaie. Se adaugă roşiile curăţate de pieliţe, tăiate mărunt, sare, piper, după gust, şi se lasă să fiarbă 10 minute. Se adaugă pasta de roşii, verdeaţa tocată şi se pune la cuptor pentru încă 10-15 minute. Fileurile de peşte se fierb 10 minute în baie de aburi şi se servesc garnisite cu tocană de legume. Şi gata mâncarea de şalău cu tocană de legume! Poftă bună!