Saramură de biban

Pentru că am cumpărat nişte biban din Piaţă de la Obor, ne-am gândit să preparăm o saramură. Tu poţi înlocui bibanul cu alt peşte, dar pentru a obţine un gust special urmează paşii reţetei noastre.
Ingrediente
1 kg biban sare grunjoasă 2 ardei iuţi uscaţi 4 căţei de usturoi
Cum se prepară
Se curăţă peştele de măruntaie, se spală bine şi se zvântă cu un prosop absorbant, apoi se pune pe grătarul încins (sau pe o tavă) presărat cu multă sare grunjoasă şi se lasă la fript
pe ambele părţi.
Între timp, în cei 300 ml de apă se fierb ardeii iuţi, usturoiul zdrobit, piper şi două linguri de ulei. 3 Se curăţă peştele de sare şi de solzi şi se aşază pe un platou adânc.
Se toarnă peste peştele fierbinte zeama picantă. Se garniseşte cu pătrunjel verde tocat şi se serveşte imediat cu mămăliguţă caldă şi neapărat cu vin, pentru a stinge iuţeala
sosului.
sursa foto: Fotolia