Sarmale cu carne de porc în foi de varză

sarmale varza costita afumata carne porc jpeg

„Ca la mama acasă!“ Aşa vor exclama prietenii şi familia ta după ce se vor înfrupta din aceste sarmale cu carne de porc în foi de varză. Mai pui şi nişte costiţă afumată şi vei obţine gustul acela inconfundabil al sarmalelor făcute de mama şi de bunica. Iar mirosul din casă te va trimite ani buni înapoi, în vremea copilăriei.

Sarmale cu carne de porc în foi de varză - Ingrediente (25 sarmale)

1 kg carne porc 3 cepe mari 1 fir praz, tăiat şi spălat 5 linguri orez 4 linguri pastă tomate 1 linguriţă cimbru 2-3 kg varză murată 200-300 g costiţă afumată 2-3 foi dafin sare piper

Sarmale cu carne de porc în foi de varză - Mod de preparare

Speli varza în apă rece, desfaci foile, înlăturând nervurile mai tari, şi le tai bucăţi cât de mari vrei să faci sarmalele. Treci carnea şi ceapa prin maşina de tocat, pui totul

într-un castron, adaugi orezul, cimbrul, prazul şi două linguri de pastă de tomate.

Condimentezi cu sare şi piper şi omogenizezi compoziţia. Iei cu lingura şi aşezi pe foile de varză deja porţionate, rulezi şi îndeşi varza la capete. După ce sunt gata împachetate toate sarmalele, toci varză şi aşezi pe fundul vasului în care le fierbi. Pui peste varză câteva felii de costiţă afumată (poţi pune şi slănină), foile de dafin şi aşezi sarmalele. După primul strat, pui restul costiţei şi continui cu sarmale.

Acoperi cu varză tocată, diluezi în apă două linguri de pastă de tomate şi torni deasupra. Acoperi cu apă şi le pui pe foc 30 de minute. Le introduci în cuptor circa două ore. Dacă este nevoie, mai adaugi apă. Serveşti calde sau reci sarmalele cu carne de porc în foi de varză.