Sarmale în foi de viţă cu sos FOTO

Nu există masă de sărbătoare de pe care să lipsească un platou cu sarmale aburinde. Încearcă şi tu o reţetă inedită de sarmale în foi de viţă cu sos, în doar patru paşi simpli. Nu uita să desărezi frunzele de viţă-de-vie înainte să le foloseşti. Pune-le într-un vas cu apă rece, pe care o schimbi de mai multe ori. Poţi folosi pentru sarmale orice fel de carne tocată doreşti: porc, vită sau pui.
Sarmale în foi de viţă cu sos - Ingrediente (1 tavă)
20 de frunze viţă-de-vie
400 g carne tocată amestec vită şi porc
80 g orez
2 cepe
1 lingură făină
sare
piper
3 ouă
1 lămâie
Sarmale în foi de viţă cu sos - Mod de preparare
Speli orezul în mai multe ape şi-l pui la fiert într-o cratiţă cu apă. Îl laşi pe foc până se umflă, fără să fie bine fiert.

Toci cepele şi le amesteci cu orezul, carnea, făina, sarea şi piperul după gust.

Pui câte 1-2 linguri de umplutură în frunze, le rulezi şi împingi capetele frunzelor spre interior, apoi le aşezi într-un vas.

Baţi ouăle şi pui în ele zeama de la lămâie. Le torni peste sarmale şi dai vasul la cuptor aproximativ 1 oră. Le serveşti calde.
