Somon cu avocado la cuptor

Somon cu avocado la cuptor jpeg

Aveţi poftă de peşte, dar aţi vrea să încercaţi ceva mai special? Am o reţetă grozavă pentru voi: somon cu avocado la cuptor. Nu numai că sună bine, dar are şi un gust care-ţi vor duce în extaz papilele gustative. Nu-i o reţetă pe care o poate prepara doar un bucătar, somonul cu avocado la cuptor e chiar foarte simplu de preparat. Merită să încerci şi tu această reţetă! În plus, acest preparat e ideal pentru cei mici, dar şi în diete. Iată ce ingredient ai nevoie pentru această reţetă, dar şi cum se prepare somonul cu avocado la cuptor:

Ingrediente pentru somon cu avocado la cuptor:

- 600 – 700 de grame de somon (tăiat felii), - două - trei fructe de avocado, - şase roşii (nu foarte mari), - doi dovlecei, - un ardei verde, - un ardei galben, - un ardei roşu, - 20 de grame de ghimbir, - sare, - piper, - pătrunjel, - sucul de la două lămâi, - trei căţei de usturoi, - un morcov.

Somon cu avocado la cuptor – metoda de preparare:

Se curăţă de coajă fructele de avocado; se taie în două, se scot sâmburii lemnoşi şi pulpa se taie cubuleţe. Apoi, bucăţile de avocado se stropesc  cu suc de limette. Se spală roşiile şi apoi se scot seminţele şi se toacă. Se curăţă de coajă dovleceii şi se taie bucăţele mici. În cele din urmă, se curăţă ardeii (toţi trei) şi se taie felii subţiri. Am ajuns la usturoi. Acesta se curăţă, se toacă şi se adaugă peste somonul cu avocado la cuptor.

Avem nevoie de o tavă. Se aşează în ea legumele şi deasupra acestora se presară puţin ghimbir ras şi suc de lămâie. Apoi, se aşează bucăţile de peşte şi se dau la cuptor pentru un sfert de oră, maximum 20 de minute. După aceea, se scoate tava de la cuptor şi pe deasupra somonului cu avocado la cuptor se presară pătrunjel tocat mărunt. Se curăţă morcovul, se spală şi apoi se taie rondele şi se aşează de jur-împrejurul  peştelui ca să arate bine. Somonul cu avocado la cuptor se serveşte cu un pahar de vin alb, demi-sec.

Poftă bună!