Somon cu morcovi
Vă place peştele? Atunci ar trebui să ştiţi că peştele lângă o garnitură de morcovi poate fi prânzul perfect.
Ingrediente:
4 linguri ulei măsline 450 g morcovi, tăiaţi felii subţiri 2 linguri miere 1 lingură muştar 2 linguri zeamă de lămâie 6 bucăţi somon file sare piper ½ linguriţă coriandru ¼ chimien un vârf de cuţit scorţişoară 1/3 ceaşcă mentă tocată mărunt ¼ ceaşcă migdale feliate
Mod de preparare:
Într-o tigaie puneţi uleiul de măsline, adăugaţi morcovii tăiaţi felii ş amestecaţi din când în când. Între timp, amestecaţi 2 linguri de ulei de măsline cu mierea, muştarul şi 1 lingură de zeamă de lămâie.
Folosind o pensulă, ungeţi bucăţile de somon cu acest sos. Puneţi somonul în tigaia în care sunt şi morcovii, condimentaţi cu sare şi piper. În 5 -7 minute bucăţile de somon şi morcovii vor căpăta o culoare aurie.
Într-un castron, amestecaţi 1 lingură de ulei de măsline, cu 1 lingură zeamă de lămâie, coriandru, chimen, scorţişoara, menta şi migdalele. Adăugaţi amestecul rezultat peste morcovi şi amestecaţi. Mai lăsaţi pe foc 1-2 minute, apoi serviţi.
Sursa: foodnetwork.com