Spaghete la cuptor

spaghete la cuptor jpeg

Spaghetele, mâncarea favorită a copilăriei mele. Era cea pe care o făceam mama atunci când vroia să ne răsfeţe. Reţeta de spaghete la cuptor este chiar uşoară, delicioasă şi chiar distractivă. Este în straturi, ca o lasagna, dar...sunt spaghete! Iar pe copii asta îi va distra foarte tare. Procesul este simplu, mai ales că o poţi preparar din vreme, o poţi băga la frigider şi apoi să o serveşti la cină.

La această reţetă de speghete la cuptor, e foarte important să foloseşti puţină brânză Pecorino. Este numele generic pentru toate brânzeturile itakliene produse din lapte de oaie. „Pecora“ înseamnă în limba italiană „oaie“, termen care provine din latinescul „pecus“, care înseamnă cireadă, turmă de animale domestice. Cel mai cunoscut fel de Pecorino este varietatea Romano, produsă în mod tradiţional în Lazio şi sardinia. Este o brânză tare, maturată cel puţin 8 luni. Are culoarea alb-murdară, cu gust sărat şi/sau picant. Deşi unii spun că are un gust asemănător parmezanului, Pecorino Romano are un gust mai intens.

Ingrediente (8 porţii)

500 g spaghete 500 g cârnaţi 1 cană ceapă, tocată 100 mil sos pentru spaghete sare 1 linguriţă zahăr 1/3 cană parmezan răzuit 2 ouă 4 lingrui unt, topit 1 cană brânzică de casă 2 căni brânzo mozzarella răzuită 2 căni brânză pecorino romano, răzuită 1/2 linguriţă oregano 1 linguriţă pătrunjel

Mod de preparare

Încingi cuptorul şi ungi cu ulei sau unt o tavă. Fierbi spaghetele potrivit instrucţiunilor de pe ambalaj, să fie al dente. Căleşte şi prăjeşte într-o tigaie cârnaţii şi ceapa până când s-a rumenit carnea iar ceapa este moale. Scurgi. Adaugi sosul şi asezonezi cu sare şi zahăr. Amesteci ouăle, parmezanul şi untul într-un vas. Amesteci cu spaghtele şi le acoperi bine.Pui jumătate din cantitatea de spaghete în tavă, presari brânzică de casă şi jumătate din cantităţile celorlalte două feluri de brânză. Pui jumătate din sosul cu carnaţi, apoi rsstul de spaghete şi iar câranţi cu sos. Presari restul de brânză. Acoperi cu folie şi laşi la cuptor 35 de minute. Apoi, dai folia la o parte şi laşi până se topeşte brânza şi devine aurie. Cam 20 de minute.

sursa: http://www.yourhomebasedmom.com