Spanac cu ouă la cuptor

spanac cu oua la cuptor jpeg

Un mic dejun fierbinte sau o cină săţioasă! Aceasta mâncare de spanac cu ouă la cuptor este propunerea noastră în această zi de început al unei noi săptămâni. Astfel, pe lângă gustul delicios al spanacului, poţi profita şi de numeroasele sale beneficii asupra sănătăţii. Pentru această reţetă poţi folosi şi spanac congelat.

Spanac cu ouă la cuptor - Ingrediente (2-3 porţii)

400 g spanac tânăr 4 ouă (sau chiar 6 dacă foloseşti mai mult spanac) sare piper 2-3 linguri brânză feta fărâmiţată (o lingură la 1-2 ouă) ulei

Spanac cu ouă la cuptor - Mod de preparare

Încingi cuptorul. Ungi forme individuale, mai mici, sau o tavă mică, în care să încapă 2 ouă. Le dai deoparte.

Aşezi spanacul într-o cratiţă sau o tigaie mare. Pui puţină apă (2-3 linguri). La flacără medie, prepari spanacul până se mai înmoaie, cam 3-4 minute. Apoi, cu o spatulă iei din spanac, scurgi lichidul în exces şi aşezi în forme.

Spargi 1-2 ouă deasupra spanacului. Asezonezi cu sare şi piper. Foloseşte puţină sare, pentru că feta e destul de sărată. Apoi, presari brânză feta fărâmiţată pe deasupra.

Aşezi vasele în cuptor şi le laşi 15-18 minute sau până se coc ouăle (albuşurile făcute, iar gălbenuşurile ferme pe margine). Poţi servi cu pâine prăjită sau orez.

sursa: http://www.manilaspoon.com/