Supă cremă de primăvară

Majoritatea ingredientelor de sezon se întâlnesc într-o super-reţetă de supă cremă! Când primăvara îţi oferă leurdă, ceapă verde şi usturoi verde, iată ce delicii poţi pregăti din acestea.
Ingrediente
- 2 cartofi medii
- 2 legături leurdă
- 5 legături usturoi verde
- 3 legături ceapă verde
- 800 ml supă de legume
- 200 ml smântână de gătit (30% grăsime)
- 2 linguri ulei de măsline
- 40 g unt
- sare, după gust
- piper, după gust
- verdeaţă, pentru decor
- parmezan, pentru servit
Mod de preparare


Într-o cratiţă, căleşti la foc mic, în ulei de măsline şi unt, cartofii tăiaţi cubuleţe.
După 5 minute, adaugi ceapa şi usturoiul verzi curăţate, spălate şi mărunţite.
Cureţi de codiţe şi speli foarte bine leurda. O adaugi în oală, torni supa de legume şi laşi să fiarbă 10-15 minute la foc potrivit.
Asezonezi cu sare şi piper, după gust, apoi încorporezi smântâna.
Cu un blender de mână, pasezi compoziţia până obţii cremă fină.
Serveşti supa cu pâine prăjită, parmezan ras şi o decorezi cu verdeaţa preferată.
Poftă bună!
Foto: Shutterstock.com
Încearcă şi reţeta de Supă cu spanac şi perişoare.
