Supă cremă de vişine. O reţetă cu adevărat surprinzătoare

supa crema de visine jpeg

Chiar dacă din vişine se face cel mai bun pandişpan, pe care toţi îl ştim din copilărie, vişinele pot fi folosite şi la alte mâncăruri delicioase. Proprietăţile lor deosebit de valoroase au fost folosite încă din cele mai vechi timpuri, aşa a apărut supa cremă de vişine.

Nu toată lumea ştie că sucul de vişine este la fel de bun ca medicamentele antiinflamatorii, fiind recomandat cu succes în durerile artritei, durerile musculare sau cele de spate. În plus, vişinele reduc riscul apariţiei diabetului de tip II şi sunt surse bogate de minerale, precum fier, potasiu, fosfor, zinc şi vitamine A, B1, B9, E, C.

Supa cremă de vişine este o mâncare răcoroasă şi acrişoară, excelentă alegere pentru zilele de vară calde. Fiind sezonul vişinelor, nu ezita să faci o mâncare specială, mai ales dacă eşti la regim, vişinele sunt cunoscute pentru ajutorul în pierderea kilogramelor.

Ingrediente Supă cremă de vişine:

  • 1 kg de vişine
  • 100 de grame de zahăr
  • Coaja de la 1 lămâie
  • 2gălbenuşuri
  • 2 linguri făină
  • 150 de grame de smântână
  • 50 de grame deunt
  • Un praf scorţişoară
  • Sare

Mod de preparare Supă cremă de vişine:

Vişinele se curăţă de sâmburi şi de codiţe şi se pun la fiert timp de maximum 15 minute. Se pun în 3 litri de apă, împreună cu puţin zahăr, coaja de lămâie şi scorţişoara. Vişinele fierte se trec prin sită pentru a îndepărta cojile, apoi se pun la loc în apa în care au fiert.

Untul se pune la topit pe foc împreună cu restul de zahăr, se ladă câteva minute, să se topească bine zahărul, apoi se adaugă făina, se stinge cu puţină zeamă de vişine şi se răstoarnă peste supa cu vişine. Se mai lasă să dea un clocot şi se ia de pe foc. Gălbenuşurile se amestecă cu smântâna şi se pun peste supă când este călduţă.

Se serveşte caldă sau rece, cu crutoane sau fără, este o supă excelentă şi merită încercată. Poftă bună!