Supă de cartofi cu costiţă

supa de cartofi cu costita jpeg

Priviţi de multe ori drept un ingredient banal, cartofii pot da însă o savoare aparte unei mâncări.

Ingrediente (6 porţii)

500 g costiţă afumată 6 cartofi 3 morcovi 1 ceapă 1 păstârnac 4 căţei usturoi 2 felii ţelină 4 linguri smântână sare piper 3-4 linguri ulei

Mod de preparare

Tai costiţa cubuleţe şi o fierbi în apă 10 minute. Schimbi apa, speli costiţa, o pui din nou la fiert şi iei spuma dacă mai este nevoie. Laşi să fiarbă până se înmoaie puţin carnea.

Cureţi legumele, le toci şi le adaugi peste carne, pui usturoiul feliat, uleiul şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. După 15 minute adaugi cartofii tăiaţi cubuleţe şi, după ce au fiert, pui smântâna şi amesteci.