Taco cu carne de vită în stil Barbacoa

3 shutterstock 1093782761 jpg jpeg

Aceasta este o reţetă tradiţional mexicană care se prepară din carne de vită sau de miel. Ceea ce o face specială este procesul de gătire: carnea are nevoie să fiarbă într-o varietate de mirodenii timp de câteva ore, la foc lent. Acesta este stilul Barbacoa. Pur şi simplu, vei adora gustul suculent al cărnii alături de tortilla!

Ingrediente

  • 6 tortilla medii
  • 800 g pulpă macră de vită
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 ardei iute
  • 1 ceapă
  • 1 lingură oţet din cidru de mere
  • zeamă de la ½ lime
  • 500 ml apă
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 linguriţă chimion uscat
  • 1 linguriţă oregano uscat
  • 1 linguriţă cuişoare măcinat
  • 1 linguriţă zahăr brut
  • 1 lingură sos tomat
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • verdeaţă, pentru decor

Mod de preparare

Tai carnea de vită în bucăţi potrivite. Pui bucăţile într-o oală de tip Slow Cooker sau într-una obişnuită. Adaugi usturoiul curăţat şi pisat, ardeiul iute şi ceapa curăţate, spălate şi tocate mărunt, condimentele, ierburile aromatice, zahărul brut, sosul de tomate, apa, oţetul, zeama de lime şi foile de dafin. Amesteci ingredientele.

Fie laşi oala să fiarbă la foc mic timp de 6-8 ore, fie la foc mare timp de 3-4 ore. În tot acest timp, carnea de vită se va frăgezi, iar aromele se vor îmbina foarte bine unele cu altele.

După ce este gata, înlătură foile de dafin şi, cu două furculiţe, începi să mărunţeşti carnea de vită.

Cu un cleşte, pui peste tortilla şi decorezi cu verdeaţă proaspătă, tocată mărunt.

Poftă buna!

Foto: Shutterstock.com

Încearcă şi reţeta de Taco cu creveţi la grătar şi sos de coriandru

Taco cu creveţi la grătar şi sos de coriandru

1 taco cu creveti la gratar si sos de coriandru jpg jpeg