Tartă cu ceapă verde şi ciuperci

Ceapa verde poate fi deseori ingredientul-cheie al unor preparate delicioase, şi de ce nu inedite şi apetisante. Aşa este şi această tartă cu ceapă verde şi ciuperci, un deliciu pentru întreaga familie.
Tartă cu ceapă verde şi ciuperci - Ingrediente
Pentru aluat 200 g făină 100 g unt 6 linguri apă rece 3 legături de ceapă verde 4-5 ciuperci 1 cartof 3 linguri smântână 2 ouă 100 g caşcaval cimbru 4 linguri ulei sare piper
Tartă cu ceapă verde şi ciuperci - Mod de preparare
Prepari un aluat din ingredientele menţionate, îl înfăşori în folie şi îl laşi să stea două ore la rece. Între timp, căleşti ceapa tăiată rondele cu uleiul bine încins, adaugi ciupercile feliate şi le căleşti până se înmoaie şi scade toată zeama, condimentezi cu sare, cimbru şi piper, după gust, apoi le dai deoparte de pe foc.
Separat, fierbi cartoful în apă cu sare şi după răcire îl tai rondele subţiri. Întinzi aluatul în foaie, capitonezi cu ea o formă de tartă unsă cu puţin ulei, adaugi amestecul de ceapă, ciuperci şi acoperi cu rondele de cartofi. Torni deasupra ouăle bătute cu smântâna şi caşcavalul ras, apoi introduci forma în cuptor, pentru aproximativ 35 de minute, la foc potrivit. Serveşti tarta cu ceapă verde şi ciuperci cât e caldă.