Tartă cu dovleac

Delicios şi parfumat, dovleacul sau bostanul poate fi consumat atât copt, cât şi în reţete de mâncare sărate sau dulci. Iată care sunt propunerile noastre pentru tine.
Ingrediente
Pentru aluat 350 g făină 200 g unt 2 linguri zahăr sare 6-10 linguri apă
250 g piure de dovleac copt
250 g dulceaţă de mere
150 g zahăr
100 g unt
1/2 linguriţă scorţişoară
200 ml lapte condensat
100 g nuci măcinate
sare
80 g făină
3 ouă
Mod de preparare
Amesteci făina cu zahărul şi sarea. Adaugi untul tăiat bucăţele şi mixezi. Ulterior, torni câte 2-3 linguriţe de apă rece şi continui să mixezi până obţii un aluat moale, lipicios. Înveleşti aluatul în folie alimentară şi-l pui la frigider o oră.
Pentru umplutură, amesteci piureul de dovleac cu dulceaţa de mere, 50 g de zahăr, scorţişoara, sarea, ouăle bătute în prealabil şi laptele condensat. Întinzi aluatul de la frigider într-o tavă unsă cu unt într-un strat de 3-5 cm. Pui umplutura peste el şi coci 50 de minute. Amesteci 100 g de zahăr cu făina şi cu untul. Adaugi nucile măcinate. Când prăjitura e gata, o acoperi cu amestecul de nuci şi o mai dai la cuptor 15 minute. O poţi servi la o oră după ce s-a răcit.