Tartă cu dovleac

tarta cu dovleac jpeg

Delicios şi parfumat, dovleacul sau bostanul poate fi consumat atât copt, cât şi în reţete de mâncare sărate sau dulci. Iată care sunt propunerile noastre pentru tine.

Ingrediente

Pentru aluat 350 g făină 200 g unt 2 linguri zahăr sare 6-10 linguri apă

250 g piure de dovleac copt

250 g dulceaţă de mere

150 g zahăr

100 g unt

1/2 linguriţă scorţişoară

200 ml lapte condensat

100 g nuci măcinate

sare

80 g făină

3 ouă

Mod de preparare

Amesteci făina cu zahărul şi sarea. Adaugi untul tăiat bucăţele şi mixezi. Ulterior, torni câte 2-3 linguriţe de apă rece şi continui să mixezi până obţii un aluat moale, lipicios. Înveleşti aluatul în folie alimentară şi-l pui la frigider o oră.

Pentru umplutură, amesteci piureul de dovleac cu dulceaţa de mere, 50 g de zahăr, scorţişoara, sarea, ouăle bătute în prealabil şi laptele condensat. Întinzi aluatul de la frigider într-o tavă unsă cu unt într-un strat de 3-5 cm. Pui umplutura peste el şi coci 50 de minute. Amesteci 100 g de zahăr cu făina şi cu untul. Adaugi nucile măcinate. Când prăjitura e gata, o acoperi cu amestecul de nuci şi o mai dai la cuptor 15 minute. O poţi servi la o oră după ce s-a răcit.