Tartă cu dovlecei

tarta cu dovlecei jpeg

Poate că aţi observat deja dovleceii pe tarabele din pieţe. Le-ar sta bine într-o astfel de tartă. Nu sunteţi de acord?

Ingrediente (1 tavă) Pentru aluat 200 g făină 1 praf sare 1 ou 50 ml apă rece 125 g unt

Pentru umplutură

3-4 ouă

1 dovlecel,feliat

200 g brânză

100 g smântână grasă

sare

piper

rozmarin

ulei

3 căţei usturoi

Mod de preparare

Pui într-un bol făina, untul cubuleţe, sarea, oul şi apa. Amesteci ca să se lege şi frămânţi bine până obţii un aluat elastic. Îl înveleşti în folie de plastic şi îl dai la frigider 30 de minute.

După ce s-a întărit, întinzi aluatul, îl pui într-o formă rotundă, îl înţepi din loc în loc, dai tava la cuptor, încins în prealabil, şi laşi să se coacă

12-15 minute.

Căleşti feliile de dovlecel într-o tigaie cu puţin ulei, pui 1 praf de sare, adaugi usturoiul tăiat felii şi sotezi încă 2 minute. Iei de pe foc şi laşi

să se răcească.

Amesteci smântâna, brânza, ouăle, adaugi sare şi piper. Torni compoziţia peste aluat, pui din loc în loc feliuţele de dovlecel şi puţin rozmarin mărunţit. Dai tava din nou la cuptorul încins, 25-35 de minute, până se rumeneşte tarta.

foto: profimedia