Tartă cu dovlecei

Poate că aţi observat deja dovleceii pe tarabele din pieţe. Le-ar sta bine într-o astfel de tartă. Nu sunteţi de acord?
Ingrediente (1 tavă) Pentru aluat 200 g făină 1 praf sare 1 ou 50 ml apă rece 125 g unt
Pentru umplutură
3-4 ouă
1 dovlecel,feliat
200 g brânză
100 g smântână grasă
sare
piper
rozmarin
ulei
3 căţei usturoi
Mod de preparare
Pui într-un bol făina, untul cubuleţe, sarea, oul şi apa. Amesteci ca să se lege şi frămânţi bine până obţii un aluat elastic. Îl înveleşti în folie de plastic şi îl dai la frigider 30 de minute.
După ce s-a întărit, întinzi aluatul, îl pui într-o formă rotundă, îl înţepi din loc în loc, dai tava la cuptor, încins în prealabil, şi laşi să se coacă
12-15 minute.
Căleşti feliile de dovlecel într-o tigaie cu puţin ulei, pui 1 praf de sare, adaugi usturoiul tăiat felii şi sotezi încă 2 minute. Iei de pe foc şi laşi
să se răcească.
Amesteci smântâna, brânza, ouăle, adaugi sare şi piper. Torni compoziţia peste aluat, pui din loc în loc feliuţele de dovlecel şi puţin rozmarin mărunţit. Dai tava din nou la cuptorul încins, 25-35 de minute, până se rumeneşte tarta.
foto: profimedia