Tartă cu piersici şi migdale

tarta piersici migdalse jpeg

Dificultate mică Preparare 75' Pentru 6 porţii

Ingrediente

Pentru blat

180 g făină

100 g unt

40 g migdale măcinate

2 linguri zahăr pudră

2 ouă

Pentru umplutură

1 lingură făină

3 ouă

100 g pudră de migdale

4-5 piersici

100 g zahăr brun

120 g unt

2 linguri rom

zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare

Rumeneşti migdalele, apoi, răcite, le amesteci cu făina. Baţi untul spumă cu zahărul, adaugi un ou bătut, mixând, şi adaugi făina, amestecând cu o spatulă.

Faci o bilă din aluat, o aşezi între două hârtii de copt şi întinzi o foaie, cu care îmbraci o formă de tartă cu diametru de 23 cm, unsă. Laşi la rece 30 de minute. Înţepi aluatul cu o furculiţă, ungi cu un ou bătut şi coci în cuptorul preîncălzit 10 minute, până când se auresc marginile. Laşi să se răcească.

Pentru umplutură, freci spumă untul cu zahărul brun, adaugi treptat ouăle bătute, făina, apoi pudra de migdale şi romul. Torni amestecul peste tartă, aşezi jumătăţile de piersici cu partea bombată în sus şi coci circa 30 de minute. Laşi să se răcească şi o presari cu zahăr pudră.