Tartă cu vanilie şi vişine

tarta cu vanilie si visine jpeg

Ştiai că vişinele îţi oferă o cantitate mare de vitamina C? Substanţa este esenţială pentru un sistem imunitar puternic şi joacă un rol important în sinteza colagenului, precum şi în vindecarea rănilor.

Ingrediente (1 tavă) Pentru aluat 250 g făină 2 gălbenuşuri 1 ou 100 g unt 50 g zahăr pudră 1 praf de sare 1 pliculeţ zahăr vanilat 1-2 linguri lapte

Pentru crema de vanilie

3 gălbenuşuri

120 g zahăr pudră

1 pliculeţ zahăr vanilat

250 ml lapte

2 foi gelatină

250 ml frişcă

250 g vişine fără sâmburi

Mod de preparare

Încingi cuptorul. Freci untul cu zahărul, adaugi gălbenuşurile, oul, sarea, zahărul vanilat şi laptele. La final, pui făina şi amesteci până la omogenizare. Înfăşori aluatul în folie şi îl dai la frigider 30 de minute ca să se întărească.

Între timp, prepari crema de vanilie. Amesteci într-un bol gălbenuşurile, zahărul şi vanilia, aproximativ 5 minute. Torni laptele şi amesteci încontinuu, pe baie de aburi, până se îngroaşă compoziţia. O iei de pe foc, amestecând până se mai răceşte. Apoi adaugi gelatina, preparată conform indicaţiilor de pe ambalaj, şi frişca bătută şi încorporezi bine totul.

După ce s-a răcit crema, întinzi o foaie de aluat groasă de 0,5 cm şi o aşezi într-o formă rotundă, tapetată, inclusiv pe margini. Înţepi aluatul din loc în loc, torni crema de vanilie, pui vişinele şi dai la cuptorul încins, 40-45 de minute, până se rumeneşte tarta.