Tartine cu pastă de ton şi unt

2 8 jpgtartine shutter jpg jpeg

Această pastă de ton va face deliciul celor mari si celor mici, dar poate fi şi un antreu elegant la o petrecere. Untul o va face mai bogată, iar caperele îi vor da un gust deosebit.

Ingrediente

  • 1 cutie ton în suc propriu (150 g)
  • 50 g unt
  • 1 lingură capere
  • 1/2 ceapă
  • 1 praf de sare
  • piper după gust
  • 2 linguri zeamă de lămâie

Pentru servit

  • 8 felii pâine
  • frunze de pătrunjel
  • frunze de salată
  • roşii cherry
  • felii de castraveţi
  • felii de lămâie

Scurgi tonul foarte bine. Îl pui în blender cu untul, ceapa mărunţită şi caperele. Mixezi până obţii o pastă fină. Condimentezi cu sare şi piper, apoi pui sucul de lămâie şi mai mixezi.

Serveşti tartinele decorate cu frunze de pătrunjel, felii de lămâie, castraveţi şi roşii cherry.

FOTO: Shutterstock