Ţelină umplută cu carne

Un aperitiv potrivit în cazul în care ai musafiri la masă!
Ingrediente
2 ţeline potrivite ½ lămâie 100 g caşcaval
300 g carne tocată
1 ceapă
80 g unt
1 ou
2 linguri ketchup
1 linguriţă muştar
1 linguriţă boia dulce
1 praf chilli
măghiran
sare
piper
Mod de preparare
Cureţi bucăţile de ţelină şi le fierbi doar cât să se înmoaie puţin în apă cu zeamă de lămâie. Le scurgi bine de apă, le tai jumătăţi şi scobeşti interiorul. Căleşti în 30 g de unt ceapa tocată mărunt şi miezul zdrobit scos din ţelină. Adaugi carnea, oul, ketchupul, muştarul, boiaua, un praf de chili, condimentezi cu sare, piper şi măghiran, după gust.
Umpli jumătăţile de ţelină cu amestecul şi le pui în tavă. Pui deasupra 50 g de unt înmuiat, le stropeşti cu puţină apă şi le introduci în cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute. Le scoţi din cuptor, presari deasupra caşcaval ras şi mai laşi 10 minute. Le serveşti cu piure de cartofi şi cu murături.