Tobă

toba shutterstock 88658236 jpeg

E mai comod li la îndemână să cumperi tobă din magazin. Dar nici o bucăţică nu se poate compara cu cea făcută în casă.Cere ceva timp, dar rezultatul este absolut delicios. Ingrediente

2 urechi de porc

2 rinichi de porc

1 limbă de porc

1 muşchi mic de porc

1/2 kg pulpă de porc

1 inimă de porc

250 g slănină împănată cu carne

4 căţei de usturoi

1 stomac de porc

sare

piper

piper boabe

3 foi de dafin

Mod de preparare

Cureţi stomacul de porc de membrana interioară. Cel mai uşor se curăţă cu sare grunjoasă. Îl speli bine, îl laşi câteva ore în apă cu oţet şi o ceapă tăiată felii, după care îl speli bine. Se găseşte în măcelării gata curăţat de membrană.

Pui la fiert toate organele, muşchiul, slănina şi pulpa. Adaugi boabe de piper, sare şi foile de dafin. Laşi să fiarbă o oră şi jumătate din momentul în care a dat în fiert. Le scoţi şi le laşi să se răcească.

Cureţi limba de pieliţa albă. Toci totul cubuleţe mai mari, le aşezi într-un vas şi adaugi usturoiul pisat, sare şi piper măcinat, după gust, şi două polonice cu zeama în care au fiert. Umpli stomacul cu compoziţia rezultată şi coşi toată deschizătura. Ca să fii sigură că nu se sparge la fiert, introduci toba într-o bucată de dres, prinzând bine la capete.

Pui vasul cu zeama în care au fiert organele pe foc şi, când dă în clocot, introduci toba. O laşi să fiarbă 30 de minute. Din când în când, o înţepi cu un ac mai mare. O scoţi din zeamă şi o laşi să se răcească.

sursa foto: Shutterstock