Tochitură cu mămăligă

1 shutterstock 1780814981 jpg jpeg

Reţeta tradiţională de tochitură este ideală pentru un prânz săţios şi extrem de gustos. Cu mămăliguţă şi brânză alături, te vei bucura de gustul bucatelor tradiţionale!

Ingrediente

600 g carne de porc

1 lingură untură

1 ceapă

1 morcov

3 căţei de usturoi

2 linguri bulion de roşii

½ linguriţă boia iute

200 ml vin roşu

sare

piper

Pentru mămăligă:

180-200 g mălai

500 ml apă

1 linguriţă sare

Pentru servit:

100 g telemea, după preferinţă

verdeaţă

Încingi untura şi sotezi ceapa tocată şi morcovul dat prin răzătoare, câteva minute, la foc mediu. Adaugi carnea tăiată cubuleţe şi o căleşti încă 5 minute, pui bulionul, usturoiul zdrobit, torni vinul, condimentezi cu boia iute, sare şi piper, după gust. Acoperi vasul şi laşi să fiarbă la foc mediu, până ce carnea este complet gătită şi sosul s-a îngroşat.

Între timp, dai în clocot apa pentru mămăligă, adaugi sarea, mălaiul „în ploaie“ şi amesteci cu un tel pară. Laşi să fiarbă la foc mic, 15-20 de minute, amestecând ocazional.

Serveşti tochitura caldă, cu mămăligă şi telemea rasă. Decorezi cu verdeaţă proaspăt tocată.

FOTO Shutterstock