Tochitură cu mămăligă
Reţeta tradiţională de tochitură este ideală pentru un prânz săţios şi extrem de gustos. Cu mămăliguţă şi brânză alături, te vei bucura de gustul bucatelor tradiţionale!
Ingrediente
600 g carne de porc
1 lingură untură
1 ceapă
1 morcov
3 căţei de usturoi
2 linguri bulion de roşii
½ linguriţă boia iute
200 ml vin roşu
sare
piper
Pentru mămăligă:
180-200 g mălai
500 ml apă
1 linguriţă sare
Pentru servit:
100 g telemea, după preferinţă
verdeaţă
Încingi untura şi sotezi ceapa tocată şi morcovul dat prin răzătoare, câteva minute, la foc mediu. Adaugi carnea tăiată cubuleţe şi o căleşti încă 5 minute, pui bulionul, usturoiul zdrobit, torni vinul, condimentezi cu boia iute, sare şi piper, după gust. Acoperi vasul şi laşi să fiarbă la foc mediu, până ce carnea este complet gătită şi sosul s-a îngroşat.
Între timp, dai în clocot apa pentru mămăligă, adaugi sarea, mălaiul „în ploaie“ şi amesteci cu un tel pară. Laşi să fiarbă la foc mic, 15-20 de minute, amestecând ocazional.
Serveşti tochitura caldă, cu mămăligă şi telemea rasă. Decorezi cu verdeaţă proaspăt tocată.
FOTO Shutterstock