Tochitură ţărănească

tochitura taraneasca jpeg

Am primit mai multe solicitări la redacţie pentru a recomanda o reţetă de tochitură ţărănească. Iată propunerea noastră pentru acest sfârşit de săptămână, o reţetă absolut delicioasă cu care îţi vei uimi apropiaţii.

Tochitură ţărănească - Ingrediente

2 inimi de porc 4 rinichi de porc 300 g ficat de porc 300 g cârnaţi afumaţi 4 linguri pastă de tomate 2 cepe 1 foaie de dafin 3 linguri ulei sare piper

Tochitură ţărănească - Mod de preparare

Speli organele bine şi le pui la fiert în apă cu puţină sare. Le laşi circa 10 minute din momentul în care începe apa să fiarbă. Le scurgi, le clăteşti cu apă rece, le laşi să se

răcorească puţin, după care le toci cubuleţe mici. Le căleşti în uleiul încins pentru câteva minute şi adaugi ceapa tocată mărunt. Laşi până se înmoaie puţin, amestecând din când în când, acoperi totul cu apă şi pui foaia de dafin.

Când organele s-au fiert, adaugi cârnaţii tăiaţi bucăţi potrivite. Laşi câteva minute şi pui pasta de tomate, sare şi piper, după gust. Laşi să mai fiarbă 10 minute, după care opreşti focul şi o acoperi cu un capac. O serveşti cu mămăliguţă caldă şi murături.