Tort acrişor cu mere şi nuci

Dacă obişnuieşti să prepari dulciuri de casă, atunci nu rata această reţetă de tort fără blat, răcoritor şi acrişor. Merele de vară îi dau un gust deosebit, iar nucile împlinesc aroma lor. Prepară-l şi te vei convinge! Ingrediente:
200 ml lapte
2 linguri făină
200 g zahăr
200 g unt
2 lămâi
3 mere de vară, zemoase şi acrişoare
150 g nuci
1 plic gelatină
1 linguriţă scorţişoară măcinată
4
40 min
medie
Mod de preparare:
Pentru cremă, prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Amesteci laptele cu făina, desfăcând-o cu atenţie şi insistenţă ca să nu rămână cocoloaşe. Pui la fiert, la foc mic, adaugi gelatina şi amesteci până obţii o cremă groasă pe care o laşi apoi să se răcească.
Pentru blat, freci untul înmuiat cu zahărul, adaugi crema de lapte, zeama celor două lămâi şi freci bine până se omogenizează complet. Adaugi un măr curăţat de coajă şi seminţe, tăiat cubuleţe, şi amesteci uşor. Torni compoziţia într-o formă de tort detaşabilă şi o dai la rece, de seara până dimineaţa.
Pui tortul cu tot cu formă pe un platou şi detaşezi cu atenţie lateralele. Ornezi marginea tortului cu miez de nucă zdrobit şi deasupra aşezi felii de mere tăiate foarte subţiri. Adaugi miez de nucă şi presari scorţişoară. Dai la frigider până în momentul servirii.