Tort alb cu nucă de cocos
Aroma unică a nucii de cocos va transforma următoarea reţetă în preferata ta. Sfat: pentru a obţine un tort pufos, foloseşte un tip de făină mai fin, cum este 000, şi laptele de cocos din conservă deoarece are o textură mai cremoasă decât laptele obişnuit.
Ingrediente
Pentru aluat:
150 g făină albă
50 g fulgi de cocos
2 linguriţe praf de copt
1 praf de sare
100 g unt
150 g zahăr
4 ouă
100 ml lapte de cocos din conservă
esenţă de vanilie
ulei, pentru uns
Pentru cremă:
250 g unt
500 g cremă de brânză
250 g zahăr pudră
esenţă de vanilie, după gust
200 g fulgi de cocos
Preîncălzeşti cuptorul la 180 °C. Într-un bol larg, mixezi, la viteză medie, untul moale cu zahărul, până îşi dublează volumul. Adaugi ouăle, unul câte unul şi continui să mixezi 1-2 minute. Torni laptele de cocos şi esenţa de vanilie, după gust, omogenizezi apoi adaugi ingredientele uscate: făina, fulgii de cocos, praful de copt şi sarea. Cu o spatulă, amesteci până obţii o compoziţie puţin mai groasă decât la clătite. Torni aluatul într-o formă rotundă, cu pereţi detaşabili şi dai la cuptor până trece testul scobitorii. Laşi blatul la răcit, îl scoţi din formă şi îl tai în 3 foi egale.
Între timp, mixezi untul la temperatura camerei cu crema de brânză. Adaugi esenţă de vanilie, după gust, zahărul pudră şi amesteci până la omogenizare.
Asamblezi tortul: aşezi prima foaie de tort, întinzi o parte din cremă, pui a doua foaie, un strat de cremă şi aşezi ultima foaie. Îmbraci tortul cu restul de cremă, apoi presari fulgii de cocos inclusiv pe lateral. Laşi la frigider minimum 6 ore. Decorezi tortul după imaginaţie.
FOTO Shutterstock