Tort cu ciocolată şi migdale

Credem că această reţetă este cea mai potrivită pentru axceastă zi de Florii şi pentru răsăfţul cuvenit.
Ingrediente (1 tort) Pentru blat 8 linguri făină 6 ouă 8 linguri zahăr 2-3 linguri ulei 1 praf de copt 1 plic zahăr vanilat 1 praf sare 1-2 linguri apă rece
Pentru cremă
350 g ciocolată neagră
1 esenţă vanilie
4 gălbenuşuri
200 g unt
150-200 g zahăr
Pentru decor
fulgi de migdale
50 g ciocolată albă
Mod de preparare
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă cu praful de sare. Pui într-un bol gălbenuşurile cu zahărul tos, apa, zahărul vanilat şi uleiul şi mixezi până când compoziţia îşi dublează volumul. Adaugi făina amestecată cu praful de copt.
Încorporezi albuşurile în gălbenuşuri, amestecând de jos în sus. Torni compoziţia într-o tavă rotundă tapetată şi dai la cuptorul preîncălzit 25-35 de minute. Scoţi blatul şi îl laşi să se răcească.
Prepari crema astfel: freci bine gălbenuşurile cu zahărul tos şi cu esenţa şi aşezi pe baie de aburi. Topeşti ciocolata între timp, o pui peste gălbenuşuri, mai amesteci 3-4 minute şi dai vasul deoparte. Adaugi untul când s-a mai răcit compoziţia şi amesteci până devine cremoasă. Dai la rece jumătate de oră.
Tai blatul răcit în două. Aşezi prima felie pe un platou şi întinzi jumătate din crema de ciocolată. Pui şi cea de-a doua felie şi îmbraci tortul în crema rămasă. Decorezi cu aşchii de ciocolată albă, iar în partea de jos cu fulgii de migdale prăjiţi uşor în tigaie.
foto: profimedia