Tort cu cocos şi portocale

tort cu cocos si portocale jpeg

Cauţi un tort deosebit pentru mesele festive de Sărbători? Acest desert va atrage privirile tuturor pofticioşilor, atât adulţi, cât şi copii. Prepară şi tu acest tort cu cocos şi portocale şi oferă-le celor dragi un moment de răsfăţ.

Ingrediente

Pentru blat

3 ouă 6 linguri apă rece 9 linguri zahăr 9 linguri făină 1 praf de copt

Pentru cremă

5 ouă

1 esenţă vanilie

250 g zahăr

500 ml lapte

250 ml frişcă lichidă

2 pliculeţe gelatină

75 g zahăr vanilat

Pentru decor

2 portocale

2 linguri zahăr

felii de lămâie

100 g nucă de cocos

Mod de preparare

Speli portocalele şi le tai felii, apoi le dai prin zahăr şi le laşi câteva ore deoparte, până îşi lasă siropul. Între timp, baţi albuşurile spumă, apoi adaugi apa, treptat, şi zahărul, pe rând, mixând până obţii o compoziţie tare. Încorporezi unul câte unul gălbenuşurile şi făina cu praful de copt, în ploaie şi mixezi totul. Coci într-o formă rotundă, tapetată, în cuptorul preîncălzit, până se rumeneşte. Laşi blatul la răcit.

Pentru cremă, amesteci ouăle cu zahărul şi laptele. Le pui pe baie de aburi şi le amesteci din când în când, cu un tel, până capătă consistenţa unei smântâni. Separat, prepari gelatina conform indicaţiilor de pe plic şi o combini cu crema caldă şi o dai la rece. Baţi frişca cu zahărul vanilat până se îngroaşă, apoi o încorporezi uşor în crema rece.

Tai blatul în trei părţi, le însiropezi cu sucul lăsat de portocale şi le ungi cu cremă. Îmbraci tortul cu cremă şi presari nucă de cocos. La final, îl decorezi cu feliile de portocale şi de lămâie.

Tort diplomat cu mandarine

Tort diplomat cu mandarine

Tort cu piersici, un deliciu dulce

Tort cu piersici, un deliciu dulce

Tort cu bezea, preferatul tuturor

Tort cu bezea, preferatul tuturor